Skip to content Skip to footer

Bedste Aktier 2020

m du er ny på aktiemarkedet eller har været i gang i noget tid, så er det altid godt at holde sig opdateret med udviklinger, nye spillere og potentielle fremtidsudsigter.  

Aktiemarkedet er under konstant udvikling, og selvom der er nogle selskaber, man næsten altid kan regne med fortsætter med en opadgående kursudvikling, så kan der ske nogle spændende nye ændringer, der åbner op for nye investeringsmuligheder. Her har vi samlet nogle af de bedste aktier 2020 for året indtil videre, så du kan holde dig opdateret og dykke ned i nogle af disse potentielle investeringsmuligheder. 

Stærke spillere 

Man kan aldrig vide, hvad fremtiden bringer, men der er dog nogle områder, hvorpå man kan lave nogle kvalificerede gæt, der oftest ender med at passe. Selv med uforudsete kriser som COVID-19, der selvfølgelige har påvirket aktiemarkedet, kan man stadig regne med, at aktierne nok skal overleve og komme godt videre på den anden side ligesom resten af verden.  

Herunder finder du et udvalg af de aktieselskaber, der ser ud til at klare sig bedst i 2020 og fremover, og som er værd at overveje, hvis du er på udkig efter at købe nye aktier til din portefølje. 

Facebook 

Denne gigant inden for sociale medier har helt sikkert også kunne mærke effekten fra Coronavirussen, men selvom markedet for digital markedsføring bliver sat på pause, skal Facebook nok komme sikkert ud på den anden side. Når økonomien igen begynder at blive normal, kommer der gang i digital marketing igen, og dette marked vil Facebook uden tvivl fortsætte med at dominere. 

Facebook ejer et stort udvalg af populære apps, heriblandt 4 af de 10 mest downloadede apps i det seneste årti. Udover de åbenlyse apps som Facebook og Facebook Messenger ejer Facebook nemlig også de enormt populære sociale medie platform Instagram, samt den flittigt brugte besked app, WhatsApp. Disse store apps med deres milliarder af brugere er med til at sikre, at Facebook kommer til at bevare deres succes over de næste mange år. 

Activision Blizzard 

Måske ikke et nær så kendt navn som Facebook, men Activision Blizzard er en enorm virksomhed på markedet for videospil. Virksomheden er en videospilsudgiver, der blandt andet står for enormt populære spiltitler som Call of Duty og World of Warcraft. 

Interessen for videospil er kun på vej opad i vores mere og mere digitaliserede verden, og det giver derfor god mening, at der er penge at tjene ved at investere i denne branche. Alt tyder på, at denne underholdningsform kun bliver mere og mere almindelige over de kommende år. Desuden har den voksende interesse for eSport også noget at skulle have sagt i forhold til at bevise potentialet for videospil og især, hvor mange penge der kan være i branchen. 

Activision er en af de allervigtigste spillere på markedet for konsol videospil. De har en solid portefølje af spil, og med nye konsoller på vej, er der god grund til at tro, at deres succes fortsætter. 

Shopify 

Ligesom med de forrige to virksomheders brancher, er online shopping branchen også godt på vej opad. Vi benytter os mere og mere af webshops til at købe de ting, vi mangler, og derfor ser fremtiden lovende ud for Shopify, der udvikler software til online butikker. Her står Corona-krisen ikke i vejen. 

I takt med, at folk begynder at bruge fysiske butikker mindre og mindre, er behovet i detailbranchen blevet flyttet over i den digitale verden. Hvor det før i tiden var nødvendigt for alle butikker at have en fysisk placering, er det nu blevet nødvendigt for dem alle at have en hjemmeside. 

Shopify er hurtigt på vej til at dominere den moderne handel. Deres software bruges til at bygge webshops, der gør det nemmere for detailhandlerne at få online succes. Hvor Corona-krisen har stået i vejen for vækst i andre brancher, er der sandsynlighed for, at den vil gøre det modsatte for branchen for online handel. Eftersom folk prøver at undgå for meget kontakt med andre mennesker, er webshops en indlysende fordel. Dette er også noget investorer har lagt mærke til, og aktier i Shopify er derfor enormt populære for tiden. Det er derfor et aktieselskab der er værd at holde øje med. 

Beyond Meat 

Plantebaseret, vegetarisk og vegansk mad er en trend, som der er ved at komme godt gang i, og alt tyder på, at denne tendens kommer til at fortsætte langt ind i fremtiden. Beyond Meat producerer plantebaserede køderstatninger, hvilket er produkter, vi ser flere og flere af i vores daglige supermarkeder. 

Med det voksende fokus på områder som dyrevelfærd og klimaforandringer, er der flere og flere, der begynder at ændre deres kost til at spise mindre kød. Beyond Meat er især en stor spiller i USA, og der er gode chancer for, at de kun kommer til at blive større og større over den næste lange årrække. De er derfor et godt bud for køb af aktier, hvis du gerne vil investere i en nyere og mere miljøvenlig trend, der ser ud til at have en god fremtidsudsigt. 

Netflix  

Selvom Netflix er begyndt at møde mere konkurrence på markedet, er virksomheden stadigvæk ledende inden for online streaming af film og serier. Ligesom de fleste andre aktieselskaber, blev Netflix også påvirket af Corona-krisen, men dette er hurtigt passeret eftersom folk i selvisolation nu streamer på platformen mere en nogensinde før. Dette betyder, at Netflix aktier også ligger højere end nogensinde før, og denne popularitet ser ud til at fortsætte.  

Hvis du er interesseret i at tjene penge på den voksende interesse og popularitet, når det kommer til digital underholdning, er Netflix et af de mest oplagte valg. 

Pinterest 

Denne virksomheds visuelle sociale netværk og søgeplatform er unik selv i nutidens travle digitale univers. Alt tyder derfor på, at virksomheden ikke kun beholder sine 300 millioner brugere, men at dette nummer kommer til at vokse. 

Pinterest har skabt en mere unik og interessevækkende platform til digital markedsføring. Dette er, fordi Pinterest både er så fokuseret på billeder og deres brugere generelt har en specifik hensigt med at bruge platformen. Det vil altså sige, at de ikke bare scroller gennem deres feed uden noget mål. Dette gør det til en oplagt platform for mere målrettet visuel marketing. 

Ligesom Facebook kommer Pinterest til at kunne mærke det store dyk i digitale reklamer inden for de kommende måneder, men der er stor grund til at regne med, at de kommer godt ud på den anden side og fortsætter med at vokse. Pinterest er derfor et godt valg til investering i den digitale verden. 

Canopy Growth 

En af de gode ting ved aktiemarkedet er, at man kan udnytte trends, der klarer sig godt i andre lande, selv hvis de ikke er så udbredte i Danmark. Dette gælder blandt andet den canadiske cannabis producent Canopy Growth.  

Virksomheden har som så mange andre fået et hårdt slag af Corona-krisen, da køb af cannabis ikke har været folks højeste prioritet, når økonomien pludselig går helt i stå. Men ifølge de nuværende tendenser tyder alt på, at markedet er godt på vej tilbage til sin normale hverdag. Der er desuden mange ting, der tyder på, at denne branche kommer til at vokse i popularitet i den nærmeste fremtid. 

Nyere cannabis produkter er godt på vej ind på det lovlige canadiske marked, og det tyder desuden på, at der vil ske flere udviklinger af lovliggørelsen af cannabis i USA, hvilket kommer til at skabe et noget større marked med større omsætning. Der er derfor god grund til at regne med, at Canopy Growths aktier kommer til at gå i den rigtige retning i fremtiden.