Skip to content Skip to footer

Jyske Bank Aktier

Der er masser af gode danske aktier, der er værd at investere i, og nogle af den større aktieselskaber i Danmark er de store, danske banker. Heriblandt finder du Jyske Bank. 

Hvem er de?  

Jyske Bank er den næststørste bank i Danmark og har hovedsæde i Silkeborg. Selvom koncernen selvfølgelig mest er kendt for bankforretningerne, består den også af leasingselskaberne Jyske Finans og Easyfleet, datterselskabet Jyske Realkredit samt en datterbank i Gibraltar. Derudover tilbyder Jyske Bank også forsikringer gennem et samarbejde med PFA Pension. 

Når det kommer til finansielle ydelser efter formuestørrelser i Danmark, er Jyske Bank den tredjestørste gruppe. De fokuserer primært på danske små og mellemstore virksomheder samt detailkunder, som de tilbyder et sortiment af finansielle løsninger. Bankens aktiviteter udføres gennem tre forretningsenheder, nemlig bankforretninger i Jyske Bank, boliglån i Jyske Realkredit (tidligere BRFkredit) og leasing i Jyske Finans. 

Jyske bank er altså en stor virksomhed med meget at byde på, og det gør dem også interessante, når det kommer til aktiehandel. 

Fordelen ved danske aktier 

Der er et væld af aktier at investere i over hele verden, så hvorfor holde sig til danske aktier? Der kan være en fordel ved at købe danske aktier, fordi man bør holde sig til virksomheder, man har kendskab til. På den måde, kan du nemmere følge, hvordan det går dem, og hvordan deres fremtid ser ud. For mange danskere, er danske virksomheder dem, de har bedst kendskab til, og det er desuden også dem, der er nemmest at følge gennem de danske medier. Det giver derfor god mening at købe aktier ved disse virksomheder. 

Jyske Bank aktien 

Jyske Bank aktien har ligesom de fleste andre aktier set et dyk i det første kvartal af 2020, hvilket højst sandsynligt er er resultat af Corona-krisen. Krisen påvirker økonomien i stort set hele verden, hvilket selvfølgelig også kan mærkes på aktiemarkedet. Det betyder dog ikke, at Jyske Bank aktiens kurs ikke kommer op igen, på den anden side af krisen, og virksomheden kan sagtens være en attraktiv mulighed for at investere. Kursen var nemlig godt på vej opad, inden faldet, og den kan sagtens komme op igen. 

Jyske Bank er blandt andet en del af C25 indekset, som er det, man kalder det danske eliteindeks. Indekset indeholder de 25 mest omsatte, børsnoterede danske aktier på Københavns Fondsbørs. Disse aktier er nogle af de mest populære, og de er derfor gode at holde øje med, og det inkluderer også Jyske Bank aktien. 

Der er flere grunde til at tro på, at Jyske Bank har noget at byde på som aktie. I løbet af de seneste 10 år har banken nemlig været blandt de mest innovative banker i landet, og de sørger for at forny sig for at holde sig relevante. De har blandt andet lavet hyggelige cafémiljøer i deres banker, hvor kunder og potentielle kunder kan snakke med rådgivere i mere afslappede omgivelser. Desuden har Jyske Bank mange glade erhvervskunder og generel høj jobglæde blandt medarbejderne. Jyske Bank har altså fokus på at være innovative, og kan derfor godt være god at holde øje med. 

Leave a comment